#dedaginelf

Vrijwel elke avond sluit ik mijn dag af met het schrijven van een elfje in mijn dagboek. Een elfje is een kort gedicht van 11 woorden met een aantal regels. Helemaal onderaan lees je hoe die tot stand komen.

Een tijd geleden merkte ik dat ik steeds minder de behoefte voelde om foto’s van mijzelf of mijn activiteiten te delen op Instagram en Facebook. Ik zat, of zit, in een transitie periode waarin ik aan het evalueren ben wie ik ben, wie ik wil zijn en waar ik mijn energie en tijd in wil steken. Om die reden besloot ik minder foto’s te delen en in plaats daarvan mijn elfjes een podium te geven.

Bij elk elfje zoek ik abstracte kunst van het platform Unsplash.com die in gevoel vertegenwoordigd wat er in concrete woorden staat beschreven. Dat heeft tot nu toe de volgende beelden opgeleverd in een reeks die ik #dedaginelf heb genoemd.


Mijn elfjes zijn als volgt ingericht:

Regel 1 – 1 woord, hoofdonderwerp (gevoel, voorwerp, etc)
Regel 2 – 2 woorden, beschrijven het hoofdonderwerp
Regel 3 – 3 woorden, vullen de beschrijving verder aan
Regel 4 – 4 woorden, hier moet een werkwoord in zitten
Regel 5 – 1 woord, samenvattend en afsluitend