I work with ambitious people (artists, professionals, students), who I help move forward strategically.


Anna Oosterling (34), Scheveningen

Down for anything but already skilled at:

– Educational Design & Consultation
– Masterclasses, Workshops & Inspirational talks
– Production & Tour Management
– Concept Creation
– Brand Identity & Partnerships
– Project Consultation & Innovation

Future:
End of 2024 – Release of second Bilingual Children’s picture book

Present:
Writer @ Stroobos Uitgeverij
Teacher, Study Career Coach & Educational Design @ Herman Brood Academie
Initiator & Creative Director @ The E-XCHANGE (live online masterclasses)
Advisor @ Performing Arts Fund / Fonds Podiumkunsten
Artist Coach & Brand Strategist Djoeke @ Hit the North
Public Speaker, Strategist & Consultant @ Get Your Act Together
Board Secretary @ Reasonable Doubt Foundation

Past:
Release of ‘Siggy wants to Surf‘ (Bilingual children’s book) / 2023
Never Been to Berlin / Artist Coach & Brand Strategist @ Hit the North / 2023
Gedenkboek Scheveningen / Initiator & Project Manager / 2020
The Vices / Branding Strategy & Concepts / 2020
Hit The North / Marketing Masterclass / 2019 & 2020
Klap van de Molen Podcast / Regular co-host / 2019 & 2020
VMGMSGM.nl / Initiator & Project Manager / 2019
New Feminine Exposition / Opening Speaker / 2019
Typhoon / Tour Manager & Branding / 2016-2019
Stagemanagement Masterclass / Project Manager / 2018
Leaf Me Alone (3rd place O’Neill Shape Off Contest) / Surfboard Shaper / 2017


Works/Worked with

Organizations:
Hit the North, De Nieuwe Oost, Popunie Rotterdam, GRAP Amsterdam, Gemeente Den Haag, Eurosonic Noorderslag, De Coöperatie, TEDxYouth, Lieuwe Boards, Rosedale Records, Stichting ViB, Kaiser Management, The Guestlist Network (UK), Popronde and more…

Artists:
The Vices, Typhoon, Chef’Special, Dotan, Jack Parow (SA), Crystal Fighters (UK), Giovanca, Laura Jansen, SOHN (UK), Sue The Night, The Brahms and more…

Educational institutions:
Herman Brood Academie, Nederlandse Popacademie, Hogeschool voor de Kunsten, Grafisch Lyceum Rotterdam, Conservatorium Haarlem, Rockcity Eindhoven, Fontys Hogeschool and more…


Algemene biografie (Dutch)

Anna Oosterling (33) is creatief strateeg, onderwijsontwikkelaar en docent op de Herman Brood Academie, semi-gepensioneerd tour manager bij o.a. Wende, Typhoon & Chef’Special en auteur van kinderboek ‘Siggy wil Surfen’. Dat Anna niet voor één gat te vangen is blijkt wel uit de uiteenlopende projecten die ze aan de lopende band initieert en realiseert. De thema’s van deze projecten hebben duidelijke overeenkomsten: de mens in verbinding, reflectief en continue in ontwikkeling.


Muziekindustrie biografie (Dutch)

Anna is oprichter van Get Your Act Together, een platform voor persoonlijke ontwikkeling en coaching van muziekindustrie professionals en amateurs. Ze stapte als energieke tiener de muziekindustrie in en maakte haar eerste meters bij de hiphop stichting Habek, die destijds samen met Kytopia (Kyteman, Colin Benders) op de Zeedijk in Utrecht neerstreek. Een ideale broedplaats voor de jonge hiphop-minded tiener.

Utrecht maakte plaats voor Haarlem waar ze aansloot als Productie/Promotie Manager bij het management van de nieuwbakken Chef’Special om vijf jaar mee te werken aan het neerleggen van een stevige fundering. Het was daar waar haar passie voor (social) media strategieën zich van hobby naar echte job manifesteerde in een tijd waar de muziekindustrie nog dacht dat social media ook voor artiesten puur een hobby was. Dit maakte Anna een veel gevraagde spreker over het onderwerp op events zoals TEDx, ADE en Rock Your Business. Ook eigen workshops en masterclasses over social media, maar ook tourmanagement en productiviteit, kregen in die tijd steeds meer vorm. Het was de prille start van ‘Get Your Act Together’.

Naast de day-to-day werkzaamheden op kantoor bij Kaiser Management (Chef’Special, destijds ook Bade & Digitzz) kende de muziekindustrie Anna vooral als Tour Manager van Chef’Special. Ook ging ze regelmatig op kortere album tours met andere artiesten zoals Dotan, Laura Jansen, Giovanca, Niels Geusebroek en deden internationale Tour Managers beroep op haar voor o.a. het begeleiden van Crystal Fighters, Jack Parow en SOHN. Na haar vertrek bij Chef’Special keerde ze als Tour Manager en Branding & Communicatie Manager weer terug bij waar het allemaal begon: Hiphop. Niet meer als tiener maar bijna 30-er bij rapper/inspirator Typhoon.

In de tijd dat deze ambitieuze tiener het wiel zelf aan het uitvinden was bestonden er nog geen opleidingen voor de functies die ze inmiddels eigen had gemaakt. De behoefte om een nieuwe generatie aan de hand mee te kunnen nemen en het gemak waarmee Anna voor groepen spreekt brachten haar steeds vaker binnen de muren van een school. Waar dat veelal sporadisch als gastdocent was op o.a. HKU, Rock City, Fontys, Nederlandse Popacademie en Conservatorium Haarlem, kun je haar nu als docent en studiecoach vinden op de Herman Brood Academie.

Daarnaast richtte ze haar aandacht steeds meer op Get Your Act Together dat inmiddels is uitgegroeid tot een flexibel educatie-platform. Een plek waar ze als consultant en freelance (branding) strateeg artiesten ondersteund (zoals de laatste twee jaar The Vices) maar ook workshops en trainingen ontwerpt en faciliteert voor muziek industrie professionals en amateurs (zoals identiteit & branding en stage- en tourmanagement). Eind 2023 staat de lancering gepland van een eerste online cursus: Tourmanagement – The Basics.