Waar de magie van het alledaagse ontkiemt, wortelt en bloeit.

Gelegen dicht aan zee in Scheveningen is een kleinschalige makerij met een diepgewortelde verbintenis met de wereld om haar heen. We geloven dat woorden, beelden en geluid de kracht hebben om horizonnen te verbreden, geesten te voeden en harten te raken.

>> Volg updates via Instagram
>> Of via Facebook


Recente makerij

Klik op de afbeeldingen om verder te ontdekken.

Oorsprong & visie:
Als we aan ‘Stro’ denken zien we beelden van natuur, eenvoud en groei. Stro is ook een essentieel onderdeel van het land; het voedt de bodem en vormt de basis voor nieuwe oogsten. Net zoals stro de aarde verrijkt, voelen wij een urgentie om door middel van woorden, beelden en geluiden de geesten van mensen te voeden. Stro staat voor ons symbool voor bescheidenheid en de stille kracht die verborgen ligt in alledaagse dingen. In onze uitgaven willen we deze essentie vastleggen en overbrengen, ongeacht de vorm.

‘Bos’ symboliseert de diversiteit en de overvloed van de natuur. Een bos is een plek waar talloze levensvormen samenkomen, waar elke boom, elke plant en elk dier een unieke rol speelt in het ecosysteem. Voor ons vertegenwoordigt het bos de gemeenschap en de kracht van samenwerken. We geloven dat de kracht van verhalen, beelden en geluid vergelijkbaar is met de levendigheid van een bos; het kan mensen samenbrengen, horizonnen verbreden en diepere emoties oproepen.

Naast de symboliek van ‘stro’ en ‘bos’, heeft de naam Stroobos ook een geografische betekenis. Stroobos is de naam van een plaats in Friesland, een provincie waar roots liggen van de oprichter van onze makerij. Het is een gebied dat door de geschiedenis heen voortdurend heeft moeten aanpassen en innoveren om met het water samen te leven. Dit vermogen tot aanpassing en vernieuwing inspireert en voedt de daadkracht van Stroobos.


Een mooi idee of een vraag?
Neem contact op met Stroobos via: mail@annaoosterling.com